Shiatsu (drukpuntmassage)

Shiatsu (drukpuntmassage) - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Shiatsu massage of drukpuntmassage is een manuele behandelmethode voor de preventieve gezondheidszorg, waarbij met de handen, handpalmen, duimen en ellebogen druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam. De behandelaar gebruikt bij de behandeling spierkracht maar ook zijn eigen gewicht. Shiatsu is ontwikkeld in de achttiende eeuw in Japan door Tokijuro Namikoshi en later beoefend door zijn volgelingen waaronder zijn zoon. Shiatsu is oorspronkelijk ontstaan zonder kennis van de Chinese geneeskunde. Pas later bleek dat de Chinese behandelaars bij acupressuur en accupunctuur gebruik maakten van dezelfde specifieke locaties op het menselijk lichaam. Deze locaties staan nu bekend als de meridianen.

Momenteel bestaan er twee richtingen in shiatsu, een is de klassieke richting gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde, de andere is meer gericht op de latere ontwikkelingen in de westerse geneeskunde. Shiatsu is een techniek die steeds in ontwikkeling is. Shiatsu behandelingen bevorderen de algehele welzijn en vitaliteit, helpen bij het bestrijden van dagelijkse spanningen en met het verwerken van de psychische en fysieke druk van het moderne leven.

De shiatsu therapie kan worden toegepast bij diverse aandoeningen, zoals:

  • Sportblessures
  • Whiplash en stijfheid
  • Spijsverteringsproblemen
  • Hypertensie, ischias, astma, diverse pijnen
  • Rugpijn
  • Hoofdpijn, ook migraine
  • Psychische en emotionele problemen, zenuwachtige rusteloosheid

Aanraken & geraakt worden

Op een schitterende locatie in Zuid-Spanje helemaal tot jezelf komen! Zie bijgesloten document voor meer informatie of benader mij via info@praktijkprimavera.nl De exacte datum is inmiddels bekend: maandag 20 mei vliegen we heen en zondag 26 mei 2019 weer terug.! Zie hieronder een impressie van de geweldige week in mei 2019!! In mei 2020 zal er nog een dergelijke week georganiseerd worden.... lees verder »

Massage kadobon - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Massage kadobon

Op zoek naar een origineel en persoonlijk kado? Bij Praktijk PrimaVera kunt een kadobon kopen die geheel naar eigen wens te verzilveren is voor een massage of behandeling. Meer informatie? Neem contac... lees verder »