Shiatsu (drukpuntmassage)

Shiatsu (drukpuntmassage) - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Shiatsu massage of drukpuntmassage is een manuele behandelmethode voor de preventieve gezondheidszorg, waarbij met de handen, handpalmen, duimen en ellebogen druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam. De behandelaar gebruikt bij de behandeling spierkracht maar ook zijn eigen gewicht. Shiatsu is ontwikkeld in de achttiende eeuw in Japan door Tokijuro Namikoshi en later beoefend door zijn volgelingen waaronder zijn zoon. Shiatsu is oorspronkelijk ontstaan zonder kennis van de Chinese geneeskunde. Pas later bleek dat de Chinese behandelaars bij acupressuur en accupunctuur gebruik maakten van dezelfde specifieke locaties op het menselijk lichaam. Deze locaties staan nu bekend als de meridianen.

Momenteel bestaan er twee richtingen in shiatsu, een is de klassieke richting gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde, de andere is meer gericht op de latere ontwikkelingen in de westerse geneeskunde. Shiatsu is een techniek die steeds in ontwikkeling is. Shiatsu behandelingen bevorderen de algehele welzijn en vitaliteit, helpen bij het bestrijden van dagelijkse spanningen en met het verwerken van de psychische en fysieke druk van het moderne leven.

De shiatsu therapie kan worden toegepast bij diverse aandoeningen, zoals:

  • Sportblessures
  • Whiplash en stijfheid
  • Spijsverteringsproblemen
  • Hypertensie, ischias, astma, diverse pijnen
  • Rugpijn
  • Hoofdpijn, ook migraine
  • Psychische en emotionele problemen, zenuwachtige rusteloosheid
Eindelijk dan toch! - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Eindelijk dan toch!

30 mei 2020 - Inmiddels mag ik sinds 3 weken weer volop aan het werk na 8 weken `geheelonthouding`. Wat heb ik mijn clienten ontzettend gemist. Het geven van de broodnodige ontspanning, de spieren flink of juist... lees verder »

Sluiting i.v.m. het Coronavirus - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Sluiting i.v.m. het Coronavirus

8 april 2020 - Sinds maandag 16 maart is Praktijk PrimaVera gesloten vanwege de uitbraak van het Coronavirus. De voorzorgsmaatregelen, onder andere 1,5 meter afstand van elkaar, is niet haalbaar in mijn praktijk.... lees verder »