Segmentale massagetherapie

Segmentale massagetherapie - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Segmentale massage is een wetenschappelijk onderbouwde therapeutische massagetechniek gericht op het door massage opheffen van de (chronische) overbelasting in het zenuwstelsel.

Onze zenuwen staan in relatie met onze spieren, botten, huid en organen. Wanneer er binnen een bepaald gebied (segment) iets niet naar behoren werkt of geblokkeerd is, dan werken de bijbehorende, verbonden delen ook niet goed.

Een verstoring kan zich uiten in een spier of spiergroep door een pijnlijke spiersamentrekking. Spanning en stress veroorzaken meestal een chronische overbelasting in het zenuwstelsel waardoor het optimaal functioneren van spieren, zenuwen en organen belemmerd wordt.

Tijdens een segmentale massage probeert de therapeut de blokkades op te heffen door bepaalde technieken toe te passen. Bij segmentale massage wordt meestal een combinatie van diverse therapeutische technieken toegepast, zoals bijvoorbeeld een combinatie van shiatsu technieken met klassieke ontspanningsmassage. Een juist uitgevoerde segmentatie massage zorgt tevens voor meer balans tussen lichaam en geest.

Segmentale massage kan doeltreffend verlichting brengen bij:

  • Spierklachten
  • Stress
  • Chronische vermoeidheid
  • Tenniselleboog
  • Maag- en darmklachten


Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met Praktijk PrimaVera.

Aanraken & geraakt worden

Op een schitterende locatie in Zuid-Spanje helemaal tot jezelf komen! Zie bijgesloten document voor meer informatie of benader mij via info@praktijkprimavera.nl De exacte datum is inmiddels bekend: maandag 20 mei vliegen we heen en zondag 26 mei 2019 weer terug.! Zie hieronder een impressie van de geweldige week in mei 2019!! In mei 2020 zal er nog een dergelijke week georganiseerd worden.... lees verder »

Massage kadobon - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Massage kadobon

Op zoek naar een origineel en persoonlijk kado? Bij Praktijk PrimaVera kunt een kadobon kopen die geheel naar eigen wens te verzilveren is voor een massage of behandeling. Meer informatie? Neem contac... lees verder »