Segmentale massagetherapie

Segmentale massagetherapie - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Segmentale massage is een wetenschappelijk onderbouwde therapeutische massagetechniek gericht op het door massage opheffen van de (chronische) overbelasting in het zenuwstelsel.

Onze zenuwen staan in relatie met onze spieren, botten, huid en organen. Wanneer er binnen een bepaald gebied (segment) iets niet naar behoren werkt of geblokkeerd is, dan werken de bijbehorende, verbonden delen ook niet goed.

Een verstoring kan zich uiten in een spier of spiergroep door een pijnlijke spiersamentrekking. Spanning en stress veroorzaken meestal een chronische overbelasting in het zenuwstelsel waardoor het optimaal functioneren van spieren, zenuwen en organen belemmerd wordt.

Tijdens een segmentale massage probeert de therapeut de blokkades op te heffen door bepaalde technieken toe te passen. Bij segmentale massage wordt meestal een combinatie van diverse therapeutische technieken toegepast, zoals bijvoorbeeld een combinatie van shiatsu technieken met klassieke ontspanningsmassage. Een juist uitgevoerde segmentatie massage zorgt tevens voor meer balans tussen lichaam en geest.

Segmentale massage kan doeltreffend verlichting brengen bij:

  • Spierklachten
  • Stress
  • Chronische vermoeidheid
  • Tenniselleboog
  • Maag- en darmklachten


Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met Praktijk PrimaVera.

Eindelijk dan toch! - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Eindelijk dan toch!

30 mei 2020 - Inmiddels mag ik sinds 3 weken weer volop aan het werk na 8 weken `geheelonthouding`. Wat heb ik mijn clienten ontzettend gemist. Het geven van de broodnodige ontspanning, de spieren flink of juist... lees verder »

Sluiting i.v.m. het Coronavirus - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Sluiting i.v.m. het Coronavirus

8 april 2020 - Sinds maandag 16 maart is Praktijk PrimaVera gesloten vanwege de uitbraak van het Coronavirus. De voorzorgsmaatregelen, onder andere 1,5 meter afstand van elkaar, is niet haalbaar in mijn praktijk.... lees verder »