Ontspanningsmassage/Reiki

Ontspanningsmassage/Reiki - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Hoge eisen van de huidige maatschappij, werkdruk, vaak onrealistische prestatie verwachtingen, weinig tijd om te ontspannen, kortom stress waar eenieder van ons vroeger of later mee te maken krijgt, eisen vaak veel van ons lichaam en geest met als gevolg een gevoel van vermoeidheid en uitgeblust zijn. Ook kan men last krijgen van verkrampte en pijnlijke spieren. Een ontspanningsmassage kan hierbij een uitstekend hulpmiddel zijn. Iedereen heeft tijd nodig om te ontspannen en te herstellen van de vermoeiende routine van de dagelijkse bezigheden. Een ontspanningsmassage is zeer prettig om te ervaren, werkt ook preventief voor het behouden van de mentale en fysieke balans en draagt bij aan een goede gezondheid. Het weldadige effect wordt medebepaald door het (zachte) strijken, kneden en schudden, waarbij het doseren en de variatie van de handgrepen mede bepalend zijn.

De belangrijkste effecten van de ontspanningsmassage zijn een betere doorbloeding van de huid waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten, herstellen van spierkracht, losmaken van de verkrampte spieren, totale fysieke en geestelijke ontspanning en het herstellen van de psychische rust en balans. Een ontspanningsmassage staat bij regelmatige toepassing garant voor meer vitaliteit en een betere gezondheid. Het is ook een belangrijk stukje ontspanning, rust en een moment van “tot jezelf komen”.

Ook bij de ontspanningsmassage wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen en voorkeuren: de massage kan zacht of juist een stuk steviger worden gemaakt, het is ook mogelijk om bijv. alleen de benen, schouders of rug te behandelen. Het is belangrijk om van tevoren uw wensen aan de behandelaar door te geven en te bespreken.

De behandeling vindt plaats op de behandeltafel, in een prettig verwarmde ruimte, met gedempt licht en een rustgevende muziek. U verlaat de praktijk als herboren en klaar voor de uitdagingen van alledag.

Bij een ontspannende massage worden het hoofd, nek, schouders en rug behandeld. Tijdens deze behandeling kan men kiezen voor een stoelmassage, of een massage liggend op de behandeltafel. Bij de stoelmassage kan de klant zijn/haar kleding aanhouden. Op de behandeltafel kan de klant, indien akkoord, de bovenkleding uittrekken.

Reiki

Reiki - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Reiki is een naam van een alternatieve geneeswijze waarbij via handoplegging universele “levensenergie” wordt overgebracht van de therapeut naar de klant. Deze universele energie herstelt de harmonie in het lichaam en versnelt het natuurlijke genezingsproces.
De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji): rei (geest of ziel) en ki (energie of levenskracht). Een andere mogelijke vertaling is “universele levensenergie” of simpelweg “het leven”, “de wereld”.

De Japanse heelmeester Mikao Usui is de grondlegger van het “Reikisysteem”. Hij heeft dit ontwikkeld als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling, met als einddoel het bereiken van een spirituele verlichting. In het Westen wordt Reiki vooral gezien als een alternatieve behandelmethode.
Reiki werkt ontspannend en verlicht pijn en stress. Reiki therapie wordt vaak ook gezien als een manier om innerlijke rust en beter zelfbewustzijn te bereiken. Reiki is voor iedereen aan te raden, het is een openbaring om een Reikibehandeling te ondergaan en de heilzame werking ervan te ervaren.
Bij een Reikibehandeling treedt de reiki therapeut op als een tussenpersoon, een doorgeefluik van de universele energie aan de ontvanger. De doorgegeven energie vindt zelf haar weg in het lichaam en de geest van de ontvanger.

De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen (nadi’s) en de chakra’s. Het doorgeven van de energie gebeurd zowel door directe handoplegging als ook op afstand, of zonder aanraking. Het doorgeven van de universele energie werkt positief en herstellend op de disharmonie in het menselijk lichaam en geest. Het heeft een allesomvattende harmoniserende werking op alles waaraan energie ten grondslag ligt of het nu om mensen, dieren, planten, objecten of situaties gaat.

Reiki wordt toegepast bij klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en ter versterking van het welbehagen en complete gezondheid. Door sommige van de Reiki aanhangers wordt weliswaar niet direct een genezende werking erkend, maar altijd een verhoging van welbevinden en welbehagen.

Een Reikibehandeling ondergaat de klant op een mat of op een behandeltafel. Tijdens de behandeling houdt de klant zijn/haar kleding aan, de energie stroomt daar dwars doorheen. Reiki doet wat voor iedereen het beste is. Het geeft energie, maar ook ontspanning, vermindert de klachten maar kan ook nieuwe inzichten geven.

Eindelijk dan toch! - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Eindelijk dan toch!

30 mei 2020 - Inmiddels mag ik sinds 3 weken weer volop aan het werk na 8 weken `geheelonthouding`. Wat heb ik mijn clienten ontzettend gemist. Het geven van de broodnodige ontspanning, de spieren flink of juist... lees verder »

Sluiting i.v.m. het Coronavirus - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Sluiting i.v.m. het Coronavirus

8 april 2020 - Sinds maandag 16 maart is Praktijk PrimaVera gesloten vanwege de uitbraak van het Coronavirus. De voorzorgsmaatregelen, onder andere 1,5 meter afstand van elkaar, is niet haalbaar in mijn praktijk.... lees verder »