Over Vera van der Sloot

Over Vera van der Sloot - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

In juni 2006 heb ik mijn Praktijk PrimaVera geopend op een mooie locatie in het Oldambster dorp Finsterwolde. De naam van mijn praktijk bevat mijn voornaam Vera en `Prima` omdat ik gedreven ben om prima werk te leveren.

Van jongs af aan heb ik de behoefte mens en dier te helpen, ‘aan te raken’, iets in beweging te zetten. Bijdragen aan een betere mooiere wereld, niet vanuit perfectionisme maar vanuit idealisme. Respect en aandacht voor alles wat leeft. Ieder mens, ieder dier heeft recht op een mens- of dierwaardig bestaan. Op jonge leeftijd heb ik vanuit dat oogpunt gekozen voor het vegetarisme. Na de ontdekking dat er heel veel dierenleed is in de zuivelindustrie, komt er inmiddels (sinds 4 tot 5 jaar) geen enkel ingredient van een dier bij mij op tafel. Ik kan intens genieten van de natuur, de weidsheid van het Groninger landschap, samen met mijn hondjes en paarden.

In de loop der jaren heb ik mij niet alleen verder ontwikkeld als massagetherapeut maar ook in de psychische hulpverlening. Vanuit mijn overtuiging dat lichaam en geest een nauwe samenwerking en invloed op elkaar hebben. Ik kan mijn cliënt rust, ontspanning een soepel lijf bezorgen tijdens een massagebehandeling. Maar als ik vervolgens niet kijk naar de oorzaak van lichamelijke klachten en of spanningen in het lijf laat ik, naar mijn idee, iets essentieels achterwege. In mijn praktijk werk ik op een holistische wijze, wat betekent dat ik samen met mijn cliënt kijk naar meerdere aspecten die van invloed kunnen zijn op het functioneren in het leven.

Werkwijze

Voordat een behandeling plaatsvindt, hebben we eerst een intakegesprek, zodat ik mij een beter beeld kan vormen van jouw klachten en behoeften. In mijn behandelkamer heb ik getracht een warme sfeer te creëren waarin je tijdens de behandeling optimaal kan ontspannen. Daarom heb ik gekozen voor een inrichting met kleuren en een kwalitatief hoogwaardige Tempur matras op de behandeltafel. Mijn behandeling is geheel persoonlijk, afgestemd op jouw wensen en situatie en kan mede daardoor een combinatie zijn van verschillende technieken. Wanneer ik er van overtuigd ben dat jij de meeste baat zal hebben bij bijvoorbeeld een gecombineerde behandeling van Shiatsu, Reiki en Guasha, dan zal ik tijdens de behandeling gebruik maken van alle drie genoemde technieken.
Tijdens een massagebehandeling of sessie heb ik alle aandacht voor jou waarbij ik je zal verwennen, maar ook stevig en direct zal aanpakken zonder oordeel. Ik ben een integer en puur mens en waardeer het als je jezelf kunt en wilt laten zien.

De lente in jezelf
Primavera is ook Spaans (en Italiaans) voor lente. De lente staat voor groei, blijheid, nieuw leven en ontwikkeling. Wat ik wil is jou het gevoel van `lente` (weer) te laten ervaren, zowel lichamelijk als geestelijk. Het gevoel dat je mag zijn zoals je bent. Dat je blij kunt zijn met jezelf.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Vera.

Gevolgde cursussen en opleidingen

  • VOS opleiding sportmassage / lymfe drainage
  • Dutch Bodywork Academy - verschillende opleidingen zoals Shiatsu / segmentale massage/ontspanningsmassage. De titel Manueel Praktizijn behaald. Deze opleiding werkt vanuit de principes van de holistische levenswijze.
  • Opleiding Polyenergetica (4 jaar), waaronder lessen in Hypnotherapie/lichaamswerk/NLP en regressie.
  • Opleiding Paarden coaching bij 3 PK.
  • Een gecertificeerde CREF-behandelaar waarbij ik EMDR en hypnotherapie kan toepassen, een verdieping daarop heb ik gevolgd bij IKEV. Dit is een onderdeel van de CREF-opleiding in combinatie met therapie met behulp van paarden.
  • Opleiding Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis bij Con Amore.


Tussen de verschillende opleidingen door heb ik enkele korte trainingen gevolgd op het lichamelijke en psychische vlak, waaronder een basis- en vervolg training Guasha (gegeven door Jim Wong).
Momenteel volg ik de opleiding Brede Coaching bij BGL.

Eindelijk dan toch! - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Eindelijk dan toch!

30 mei 2020 - Inmiddels mag ik sinds 3 weken weer volop aan het werk na 8 weken `geheelonthouding`. Wat heb ik mijn clienten ontzettend gemist. Het geven van de broodnodige ontspanning, de spieren flink of juist... lees verder »

Sluiting i.v.m. het Coronavirus - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Sluiting i.v.m. het Coronavirus

8 april 2020 - Sinds maandag 16 maart is Praktijk PrimaVera gesloten vanwege de uitbraak van het Coronavirus. De voorzorgsmaatregelen, onder andere 1,5 meter afstand van elkaar, is niet haalbaar in mijn praktijk.... lees verder »