Coaching met paard

Coaching met paard - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Inzetten van dieren, met name paarden, bij het verwerken van diverse trauma’s, psychische barrières en problemen, is een zeer effectieve, oplossingsgerichte methode. Een paard heeft een zeer hoge toegevoegde waarde bij de verwerking van opgeslagen, heftige drempels en emoties. Het paard reageert intuïtief op uw stemming, angsten, op hoe u zich voelt en of u goed in uw vel zit. Het paard voelt de energie en de intentie van de personen en zal reageren op uw non-verbale communicatie.

Waarom coach ik met hulp van een paard en niet met een koe of een hond?
Een paard is een prooidier en een vluchtdier. Om te overleven in de kudde moeten ze gevoelig zijn voor de kleinste signalen. Paarden reageren op lichaamstaal en voelen heel snel aan of er “iets aan de hand is”.

  • Een paard is een kuddedier. Het kan alleen maar overleven als de kudde overleeft. Het belang van de kudde staat boven het individu. Het paard ziet u als deel van de kudde en wil dat u zich goed voelt.
  • Paarden leven altijd in het hier en nu. Ze kunnen niet anders. Ze hebben het vermogen om u ook naar het hier en nu te brengen. Paarden zijn meesters in mindfullness.
  • Tijdens de sessie werkt u buiten met een paard. De omgeving en de manier van werken is waarschijnlijk nieuw voor u, zo wordt u dus uitgedaagd om uit uw comfortzone te komen en daardoor laat u onbewust meer van uzelf zien.
  • Paarden hebben het vermogen om ons (en ons onderbewuste) te spiegelen. Op die manier krijg u de mogelijkheid om vanuit een nieuwe invalshoek naar uzelf en uw coachvraag te kijken.
    Een paard heeft geen oordeel over goed of fout. Dat maakt het makkelijker om u open te stellen voor zelfonderzoek.
  • Een hond is een jager en gedomesticeerd aan de mens. Een hond zal sneller verbinding met de mens maken dan een paard.

Paarden coaching heeft niets met ‘paardenfluisteren’ te maken. Tijdens de coaching benoem ik dat wat ik waarneem (bij u, bij het paard en soms ook bij mezelf). En wat doet dat bij u? Ik zal niet benoemen wat de reactie van het paard over u zegt, simpelweg omdat ik dat niet weet.

Wegens deze en nog veel andere redenen is het paard een prachtige coach bij een tal van psychische problemen. Ik werk tijdens coaching met mijn twee paarden, Sterre en Toran, maar desgewenst kunt u uw eigen paard in eigen omgeving inzetten.

Aanraken & geraakt worden

Op een schitterende locatie in Zuid-Spanje helemaal tot jezelf komen! Zie bijgesloten document voor meer informatie of benader mij via info@praktijkprimavera.nl De exacte datum is inmiddels bekend: maandag 20 mei vliegen we heen en zondag 26 mei 2019 weer terug.! Zie hieronder een impressie van de geweldige week in mei 2019!! In mei 2020 zal er nog een dergelijke week georganiseerd worden.... lees verder »

Massage kadobon - Praktijk PrimaVera Finsterwolde

Massage kadobon

Op zoek naar een origineel en persoonlijk kado? Bij Praktijk PrimaVera kunt een kadobon kopen die geheel naar eigen wens te verzilveren is voor een massage of behandeling. Meer informatie? Neem contac... lees verder »